Магазин Дани

Спорт

Суграђанка Милица Деспотовић - јуниорска европска првакиња у кик боксу

Санела Симеуновић | 19. септембар 2023. | 07:37 | Спорт

Суграђанка Милица Деспотовић - јуниорска европска првакиња у кик боксу

Наша суграђанка Милица Деспотовић освојила је златну медаљу на Европском првенству у кик боксу које је одржано у Турској од 25. августа до 3. септембра. На том такмичењу надметало се њих 1.584, из 38 држава, у мушкој и женској конкуренцији.

Милица Деспотовић, матуранткиња Економске школе у Суботици, кик бокс тренира три и по године. Како каже овом дицсиплином почела је да се бави игром случаја, тако што је почела да иде на тренинге како би браћи правила друштво, убрзо потом почела је и да се такмичи. Породица и пријатељи главна су њена подршка, а како и сама каже, било је често тешко, изгубио се и по који меч, али жеља за борбом, успехом, учинила је своје. Милица је са такмичења у Турској донела златну медаљу.

-Ишла сам на државна такмичења, Евроспки, Светски куп, и сада на Европско првенство. На Европском купу сам освојила злато, на Светском купу сам освојила сребро и сад на овом Европском првенству сам освојила злато. Припреме су трајале целу годину, а сада сам се први пут такмичила у мањој категорији, иначе сам радила до 52 киле, сада до 48кг. Била је конкуренција, било је нас седам у категорји-

Својим успехом и више је него задовољна, труд и рад се исплатио, а посебан осећај за њу био је када је подигла нашу заставу, препричава наша саговорница. Њена порука младим спортистима је да никада не одустају.

-Треба само да наставе даље, да не одустају. Ја сам на почетку губила и пошто сам издржакла, истрајала, дошли су и резултати-

Када је реч о даљим такмичењима, Милица планира да учествује и на Балканском првенству, као и на такмичењима која ће се одржати на нивоу државе.

Остале вести из ове категорије