Поводом Европског дана правилне исхране и кувања са децом, лекари Завода за јавно здравље учили су ученике средњих школа како да припреме здраву ужину и побољшају своје навике у исхрани.

Међу ђацима који су се опробали у савладавању кулинарских вештина здраве исхране нашле су се и Хелена Васић и Доротеа Гробанов из Средње медицинске школе. Како кажу, добиле су нове идеје за ужину и сигурно ће убудуће повести више рачуна о томе шта једу када су у школи.

По речима др Наде Косић Бибић, начелнице центра за промоцију здравља, циљ је да се деца опробају у припреми здравог оброка и да виде које све то намирнице могу да користе и комбинују, како би побољшаљи своје навике.

Деца су приремала три јела: пилећу салату, интегралне мафине са поврћем као и посластицу – мафине с вишњама.