У ресторану Рибља чарда на Палићу, синоћ је одржано прво Гастро вече, током ког је за присутне госте кувао познати суботички стоматолог Јасер Бадави. Он је, уз помоћ кувара ресторана, припремао један од специјалитета индијске кухиње, пилетину са каријем. Гостима је осим врхунског гастрономског доживљаја, приредио и музички угођај извођењем џез стандарда, захваљујући чему су провели једно пријатно и опуштено вече.



Марко Жигмановић, Елитте Палић: „Вечерас је господин Јасер Бадави наш главни кувар и домаћин. Припремао је индијску храну, коју смо не тако често у прилици да пробамо у Суботици или на Палићу. Реакције гостију су врло позитивне, а оно што могу да обећам је да је ово само почетак и да ћемо наставити са овим активностима. Идеја је да познати суботичани припремају храну у Рибљој чарди где ће гости бити у прилици да виде многе личности из света уметности, спорта, политике у сасвим другачијој улози, тачније у кухињи.“



Јасер Бадави, стоматолог: „У глобалу индијска храна није најздравија, јер је сва народна храна прилично масна. Покушао сам да направим неки баланс између здравог и укусног, а то је комбинација поврћа, меса, пиринча и зачина. Нисмо данас овде да кувамо у име здравља, него да дозволимо себи да се мало опустимо и уживамо.“