Удружење грађана „Коноба Кујунџић“, протекле суботе организовало је међународно такмичење у кувању рибље чорбе. Традиционални „Златни котлић Палића“ одржан је на обали код Женског штранда, уз учешће такмичара из земље и региона.
Традиционални „Златни котлић Палића“, као и претходних, и ове године окупио је велики број учесника из Србије, Хрватске и Мађарске, који су приказали своје кулинарско умеће у припремању рибље чорбе.
Миодраг Кујунџић, организатор „Златног котлића“: „Удружење „Коноба Кујунџић“ традиционално организује „Златни котлић Палића“. Ово је манифестација која спаја људе на дивној дестинацији – Палићу. Желимо да се овде окупља и такмичи око 10.000 људи, али нам је за озбиљнију организацију потребна и подршка Града.“
Прошлогодишњи победник „Златног котлића Палића“, Саша Прерадовић, каже да је за „златну“ рибљу чорбу најважнија добра воља, а потом и добра риба, зачини и ватра. Саша живи у Суботици али је родом из Хрватске, па је, како каже, одрастао на специјалитетима од рибе.
Саша Препадовић, прошлогодишњи победник: „Пошто сам ја са Дунава, тачније пореклом из Батине из Хрватске, то је код нас традиција. Код нас се рибља чорба једном до два пута недељно кувала и јела, тако да је то мени једна навика. Заиста волим да кувам, али и да једем, рибљу чорбу.“
Део средстава прикупљен путем такмичења у кувању рибље чорбе, Удружење грађана „Коноба Кујунџић“, како је најављено, донираће некој од установа или појединаца у нашем граду, што ће бити накнадно одлучено.