Култни ресторан „Мала гостиона“ протеклог викенда прославио је јубилеј – 170 година постојања. Овај симбол Палића уједно је и један од најстаријих угоститељских објеката у Србији, а јединствен је по томе што никад није затворио своја врата, чак ни за време ратова.

„Мала гостиона“ је на истом месту и под истим именом радила пуних 17 деценија, а преживела је девет режима, три промене граница и два светска рата. Половином 19.века све је почело тајним точењем вина у штали, а градске власти су уз надокнаду дале дозволу за точење алкохола у палићкој малој крчми. Тридесетак година касније стигла је и дозвола за служење хране. Правило да нема квалитетног ресторана без кувара и конобара препознало је и руководство „Елитте Палића“, које је наградило заслужне мајсторе свог заната. Један од њих је и конобар Анђелко Ковачић, који је у „Малој гостиони“ провео готово пола века. Служио је за то време Тита, Милошевића, Тадића, Ђинђића, Вучића…

Кувар Роберт Кереши такође је почео у „Малој гостиони“, где као шеф кухиње има 23 године стажа. У међувремену јекаријеру изградио и у Немачкој, али се вратио и наставио да кува на Палићу.

Од 1994.године „Мала гостиона“ део је предузећа „Елитте Палић“, а ресторан је обновљен, проширен и уређен, чиме је добио место прве даме палићког угоститељства.

Круна пословања у години јубилеја стигла је од Покрајинског секретеријата за привреду и туризам, који је „Малој гостиони“ на недавно одржаном Сајму туризма у Новом Саду доделио признање „Најбоље из Војводине“.