Како би очували и представили своју традицију, али је и пренели на млађе нараштаје, и ове године Буњевачки центар из Бајмока организовао је Фестивал буњевачких народних јела. Окупило се више од тридесет вештих кувара и куварица, а на менију је било све како се некад „ило“ – од фанака, штрудли, „насува“, гомбоца са шљивама, па све до главне звезде фестивала – таране с дивеницом, како би рекли Буњевци, односно с кобасицом.
Није се окупило само старијег света, већ и млађег. Учили су како кажу од својих бака, а на репертоар су убацили и нешто модернијих ђаконија, попут мафина.
А да понуда буде права војвођанска побрнули су се и гости других националности који су представили специјалитете њихових кухиња, међу којима су били и Немци са куглофом и баварским доручком.
Ово је шеснаести Фестивал по реду, а градоначелник Суботице, Стеван Бакић, изразио је задовољство што је манифестација постала препознатљива и пожелео организаторима да траје и даље.
Буњевачка јела приказана су у оквиру „Дана буњевачке културе“који су трајали два дана.