Цене меса у зависности од врсте вртоглаво расту, па је пилетина поскупела до 15 одсто, а свињетина чак и до 25. Док стручњаци објашњавају да постоји неколико разлога за то, попут пораста вредности сточне хране, Суботичани о још једном удару на њихове џепове имају подељено мишљење. Једни тврде да су цене прихватљиве, док други не разумеју разлог поскупљења.
Главни разлог поскупљења лежи у порасту цена инпута, како објашњавају стручњаци, а оне су у односу на прошлу годину у овом периоду више – кукуруз је скупљи за око 33 одсто, док је соја отишла горе за око 65 процената. Свакако је важно узети у обзир и генерално стање сточарства у Србији, а утицаја има и увоз иностраних производа. Цене откупа такође представљају важан фактор.
Рано је говорити о даљем стању цена меса, али оно што је за очекивати је да ће према раним проценама кукуруза у наредном периоду бити мање. Сходно томе формираће се и вредност сировине за производњу сточне хране. Тренутне цене на суботичким пијацама се крећу од 599 динара за килограм пилећег филеа, 399 динара за бело месо, док килограм пилећих крила кошта 333 динара. И за свињско месо је потребно више новца, па је за килограм свињског филеа потребно издвојити 755,а за свињску плећку 519