У жељи да узгаја нешто необично и атрактивно, суграђанин Петар Гарић је пре четири године дошао на идеју да започне производњу гоџи бобица. Ово црвено воће пореклом је са Тибета, а како Петар објашњава, саднице које он има прилагођене су овдашњим климатским условима. Убрзо је добио и сертификат о органској производњи.

Добробити ове витаминске „бомбе“ или „црвеног дијаманта“, како гоџи бобице још називају, далекосежне су. Природни су извор антиоксиданаса, због чега благотворно делују на организам, а поред тога ту су и бројни минерали, витамини и аминокиселине.

Међутим, његова плантажа у Бачком Душанову ове године није донела очекивани род егзотичних црвених бобица.

Гоџи бобице беру се од половине јула па све до првих мразева, у неколико циклуса, међутим, како Петар додаје, тржиште за њих тренутно не постоји, што производњу не чини превише исплативом.