Пре четири године, наш суграђанин, Миша Олајош Нађ, дошао је на идеју на покрене сопствени бизнис – соларно сушење воћа и поврћа. У погону се током целе године суше шљиве, вишње, јабуке и парадајз, а упркос томе што су улагања велика, посао је дугорочно исплатив.

Погон за соларно сушење воћа и поврћа, Летро, на Келебији, једини је такве врсте у Суботици. Након значајних улагања, сертификата Пољопривредног факултета и помоћи искуснијег произвођача из Осечине, производња је почела, а све је, истиче власник Миша Олајош Нађ, урађено према ХАЦЦП стандардима.

Воће и поврће које суши, купује од локалних произвођача, а највише му ,кажу, иду шљиве од којих ради искључиво сорту Стенлеј. У понуди има и чипс од јабуке, омиљен међу малишанима, и  млевену јабуку, која може да се ставља у чај или колаче. Овакавим начином обраде, у воћу се чувају сви корисни састојци.

Већ прве године, имао је добру понуду за страно тржиште, али због мањих капацитета производње, још увек не може да се пробије и прошири посао. Ипак, сушење воћа је, како каже, исплативо, па се већ након четири године уложено полако враћа.

Иако ради сам, Миша каже да је задовољан, јер за разлику од многих других младих, он је успео да започне свој посао. Помоћ државе би, каже,  била добродошла, јер би тада могао још неког да запосли. Његов план је да производњу прошири и на сушену цвеклу.