Воће је при крају своје вегетације, а у току је још берба јабука, крушака и дуња. Јабуке су дале више од 50 тона по хектару, док стручњаци кажу да је за  крушку и дуњу тешко дати процену приноса, али је он задовољавајућ. Након бербе, воћари би требало да приступе заштитном третману ових воћних врста.

Принос јабуке ове године био је добар, али оно што није добро јесте квалитет, који онемогућава извоз на захтевно руско тржиште, па  већина произведених јабука спада у класу индустријских. Након што се берба заврши, када почне опадање листова, стабла би требало третирати бакарним препаратима.

Раније сорте крушака већ су обране, а у току је берба оних каснијих сорти, као и дуња. Принос крушке може да се креће од 40 тона по хектару па навише, али у великој мери зависи од врсте сорте и узгојног облика.

Тренутни температурни услови код коштићавог воћа које је већ обрано доводе до убрзаног опадања листова, што је повољно, јер се може радити заштитни третман бакарним препаратима.

У воћним засадима, који се налазе у близини насеља или у окућницама, високе температуре михољског лета могу да узрокују превремено цветање, али такви случајеви до сада нису примећени.