Винова лоза налази се у фази цветања, док се код неких сорти већ формирају бобице. Временски услови у последњих неколико месеци погодовали су развоју, па осим што се произвођачима саветује да обрате пажњу на појаву штеточина, може се очекивати добра година за грожђе.
На око три хектара у Љутову, породица Скендеровић бави се узгојем винове лозе од 2002.године, а труде се да производњу и прошире. Марин Скендеровић нам прича како у сарадњи са Пољопривредном стручном службом прате стање и да је лоза здрава, без болести и штеточина.
Марину у узгоју винове лозе помаже и син, Никола, који је наследио очеву љубав према грожђу и вину. Прича нам да кевединку узгајају јер је специфична за овај крај, као и да се од сорте лизе прави вино хармоничног укуса, које спада у квалитетна вина, а упоређује се и са италијанским ризлингом.
Прошле године се присећају и надају се да се неће поновити, пролећни мраз је уништио ране сорте, а преживала је само кевединка.
Уместо традиционалног, ниског узгоја, Скендеровићи су прешли на карловачки узгојни облик, који има предност јер је машинска обрада лакша, као и резидба и берба.
Вино које ова породица произведе с љубављу, чува се у подруму на температури од 8 до 12 степени.