Магазин Дани

Култура

Изложба фестивалских фотографија Дамира Вујковића

Маријана Толимир | 1. јул 2024. | 10:05 | Култура

Изложба фестивалских фотографија Дамира Вујковића

У Галерији Отвореног универзитета отворена је изложба фотографија Дамира Вујковића на којој су представљене фотографије које су настале током прошлогодишњег јубиларног Фестивала европског филма Палић.

Оком објектива, суботички фотограф Дамир Вујковић, документовао је моменте и детаље, који углавном измичу посетиоцима Фестивала. Тако, на пример, могу да виде глумца Арсена Диклића у потпуно опуштеном идању, као и легендарну Миру Бањац у моментима уживања поред Палићког језера.

„Велико је задовољство бити поред таквих глумаца редитеља и фотографије покушавају да покужа да на Палићу има толико лепих ствари током Фестивала. Најдража фотографија ми је са нашом дивом, госпођом Миром, те фотографије остају за историју,“ истакао је Вујковић.

По речима директора Отвореног универзитета, Илије Татића, циљ изложбе је био да подсете људе на претходни Фестивал, као и да најаве да их и ове године очекује сличан догађај.

„Намера јебила да сваке године најавимо Фестивал једном оваквом изложбом, а одмах за тим крећу претфестивалки програми 11. Јула у Биоскопу Еуросинема где ћемо видети избор најбољих филмова прошле године, дечји програм као и кратке филмове и анимирани дечји и наравно одмах потом следе и омажи добитницима награде Александар Лифка,“ навео је Татић.

Централна манифестација на Палићу и у Суботици почиње 20. јула, а све до тада, посетиоци могу да погледају изложбу фотографија.

Остале вести из ове категорије