Магазин Дани

Друштво

Четири медаље за ученице Хемијско –технолошке школе

Санела Симеуновић | 22. мај 2024. | 11:55 | Друштво

Четири медаље  за ученице Хемијско –технолошке школе

Ученице Хемијско –технолошке школе на Републичком такмичењу текстилних и кожарских школа освојиле су четири награде из четири дисциплине. Освојена су једно прво, два друга и једно треће место.

Републичко такмичење одржано је у Краљеву од 16. до 18.маја. Прво место из дисциплине израда одевних предмета освојила је Агнеш Ваштаг, док је друго место из теста знања текстилних материјала освојила Бланка Дулић. Треће место освојила је Александра Антал, из дисциплине конструкција и моделовање одеће, док је Дајана Копиловић освојила друго место, из дисциплине уклапња кројних слика.

-Волим овај посао и желим да наставим да се бавим овим послом. Увек ми је шивење било занимљиво, изгледало је креативно одувек – каже ученица Хемијско –технолошке школе, Александра Антал.

-Мој задатак је био да на одређену ширину материјала, уклопим три величине одевног предмета. Ово занимање сам одабрала зато што сам као мала са мамом шила хаљинице за лутке, волела бих и даље то да наставим- истиче ученица Хемијско –технолошке школе, Дајана Копиловић.

Било је четири дисциплине, а у зависности од задатка, на располагању су били узорци, кројни делови, као и временски рок. Из школе истичу да су и више него задовољни успехом ученица.

-Ја не памтим да смо оволико награда донели са једног такмичења, а радим ево 34 године, да имамо екипно сигурно би били први. Веома смо запажени на овом такничењу, а припреме су трајале од фебруара месеца- објашњава наставница стручних предмета у подручју рада текстилство и кожарство, Лидија Шљапић.

Ово такмичење одржано је 28. пут по реду.

Остале вести из ове категорије