Магазин Дани

Туризам

Јесење цвеће оживело центар града

Маријана Толимир | 26. октобар 2023. | 11:19 | Туризам

Јесење цвеће оживело центар града

Још један Јесењи фестивал цвећа „Гарден флора“ и ове године оживео је центар града. Суграђани све до недеље могу да пазаре различите врсте биљака како за кућу тако и за башту, а у понуди су и различите рукотворине и производи старих заната.

На Јесењем фестивалу цвећа доминирају хризантеме, које су најпопуларније. Њих, уз украсни купус, купци могу пронаћи код Ане Пинтер с Палића, која објашњава да су се купци навикли на ову необичну биљку која подноси температуре и до минус двадесет због чега је погодна за озелењавање баште.

„Већ више годинама излажемо јер људи могу боље да нас виде, имамо више простора за робу. Хризантеме су јако тражене. Људи воле да их носе у башту али и на гробље. Ми смо мало газдинство, скоро два хектара,“ каже Ана.

Иако се „Гарден флора“ организује и у пролеће, разлике у понуди између два годишња доба и те како има, поручују организатори. Увек се бирају домаћи произвођачи, па је тако и сада понуда из Суботице и околине.

„Ове године је интересанто да имамо луковица лала. Многи питају која је разлика између пролећног и јесењен фестивала, па ето, пролетос су се продавале лале, а сада луковице, али заиста има још много тога интересантног,“ наводи Арпад Киш из Удружења сељака.

Заинтересовани суграђани јесење цевеће могу да пазаре од чак 18 произвођача, а ту је још и седам излагача рукотворина.

Остале вести из ове категорије