Магазин Дани

Спорт

Најуспешнији суботички каратисти на свечаном пријему код градоначелника

Силвиа Мартиновић | 11. октобар 2023. | 11:28 | Спорт

Најуспешнији суботички каратисти на свечаном пријему код градоначелника

Три златне, шест сребрних и четири бронзане медаље – биланс је Карате клуба „Спартак Енпи“ на недавно одржаном Светском првенству и Светском купу у Грчкој. Младим суботичким каратистима успех је честитао и градоначелник Стеван Бакић, на пријему приређеним њима у част.

Десетогодишња Анастасија Бобић се од своје шесте године бави спортом, из Грчке се вратила са сребрном медаљом. Међутим, ни она, а ни остали чланови Карате клуба „Спартак Енпи“ немају времена за одмарање јер их чекају нови изазови.

- Конкуренција је била јака, и вредно смо се припремали за ово такмичење. Сада се увелико припремамо за Европско првенство у Мађарској и за Светско првенство у Словенији, које ће се одржати следеће године.

Четрнаестогодишња Ема Копиловић се у Грчкој „окитила” са два одличја, златним и сребрним.

- Имали смо чак и до седам тренинга недељно, ја сам освојила прво место појединачно у апсолутној категорији, треће место појединачно на санбон, и друго место смо освојили као екипа.

Успех је био очекиван, али да ће бити оволико медаља, то нико није ни сањао, каже Милорад Ћопић из Карате клуба „Спартак-Енпи”, будући да је конкуренција била изузетно јака: учесници из 44 земље су се трудили да покажу и докажу да су најбољи.

- Наша деца су радила одлично. За неке сам знао, био убеђен да ће донети медаљу јер знам, пратим ситуацију у свету каратеа, и знам шта се у датом узрасту може урадити. Једна од тих такмичара била Милица Јерковић, најмлађа, за коју сам био сигуран да ће освојити медаљу, и на крају је то и урадила, била је најуспешнија у свом узрасту. Две златне и сребрну медаљу је освојила. Знао сам и за Тадију са којим радимо индивидуално сваки дан, за Ему Копиловић, кадеткињу које се већ доказала, била је првакиња света у апсолутној категорији, најпрестижнијој категорији. Тако да то није било никакво изненађење за мене лично.

- Нема веће среће него када дете почне де се бави спортом у једном клубу, одраста, развија се и као спортиста и као човек, постане првак Европе, првак света, и касније све то знање из лојалности према клубу и председнику клуба настави да преноси на будуће генерације, као што је то случај са тренерима Миланом Поледицом, Владаном Грбићем и Миланом Ћопићем. Овом приликом се и њима захваљујем за све ове резултате – рекао је градоначелник Суботице Стеван Бакић.

Градоначелник је уједно честитао и председнику клуба Милораду Ћопићу, који је поново изабран за потпредседника Светске Шотокан карате организације Уједињених нација, а члановима Карате клуба „Спартак-Енпи“ пожелео успешан рад и још више медаља на будућим такмичењима.

Остале вести из ове категорије