Магазин Дани

Друштво

У току рехабилитација бициклистичке стазе на Сенћанском путу

Маријана Толимир | 11. септембар 2023. | 09:24 | Друштво

У току рехабилитација бициклистичке стазе на Сенћанском путу

Обнова бициклистичких стаза наставља се и ове године, а тренутно су у току су радови на рехабилитацији деонице на Сенћанском путу у дужини од једног километра. Вредност инвестиције је десет милиона динара, стазе се раде с обе стране пута од Кумичећеве улице до Хотела „Патрија“, након чега се радити и у Штросмајеровој улици, прецизирају надлежни и додају да се сваке године улаже у бициклистичку инфраструктуру.

„Прошле године смо рехабилитовали око 3,8 километара страза, иде се по најкритичнијим деоницама, које се налазе на најпрометнијим деловима града. Дакле, то су нам два приоритета – да је прометно и да је стање лоше, мада се у стазе дуго година није улагано, то је све рађено још осамдесетих година тако да су све практично дошле на ред за обнову,“ објашњава Огњен Голубовић, директор Јавног предузећа за управљање путевима, урабанистичко планирање и становање.

Како би се сагледала комплетна слика стања бициклистичких стаза у Граду, у плану је да се следеће године изради једна свеобухватна студија, додаје наш саговорник.

„За почетак да кажем да их има свега 38 километара што је веома мало за овај град, тако ће та студија да нам покаже где бисмо даље требали да улажемо, какво нам је стање и у ком смеру даље да идемо на ту тему,“ каже Голубовић.

Стазе на деоници Сенћанског пута требало би да буду завршене и асфаклтиране следеће седмице, након чега почиње изградња потпуно нове деонице од Бувљака до Индустријске зоне, што је био захтев радника, поручују надлежни.

Остале вести из ове категорије