Магазин Дани

Туризам

Вучић: Аква парк ће подићи туристичку понуду Суботице и Србије

Санда Милеуснић Николић | 1. септембар 2023. | 15:12 | Туризам

Вучић: Аква парк ће подићи туристичку понуду Суботице и Србије

Председник Србије Александар Вучић обишао је завршне радове на Аква парку на Палићу. У изградњу објекта уложено је 15 милиона евра, а он ће, како је Вучич истакао, подићи туристичку понуду Суботице и Србије, и север државе учинити привлачнијим за домаће и стране госте.

„Верујем да, уколико се то на паметан начин буде користило, да ће допринети даљем убрзању и скоку броја туриста и напретку Суботице и Палића као туристичке дестинације. Много тога смо овде на северу Србије урадили и желим посебно да се захвалим Иштвану Пастору, без чије енергије, али и притисака директорке Валерије Денч на извођаче радова, тешко да бисмо икада завршили. И није то питање само колико новца дате, дате ви новац, али ту никада краја нема и не може да се заврши. Ако мислите да је лако данас урадити неки ауто-пут и да је то само питање новца, није, безброј је проблема. Тако је било и са овим, а сад видите како је лепо и модерно здање у ком ће деца из свих делова Србије уживати. Верујем да ћемо са још неким садржајима моћи да будемо конкурентни на централно-европском тржишту тако важних туристичких дестинација“ – рекао је Вучић.

Вучић је закључио и да Суботица, захваљујући бројним улагањима, изгледа драстично другачије у односу на период од пре седам или осам година.

„Сам сам учествовао у довођењу седам фабрика заједно са својим тимом и заједно са свим овим људима око мене. О путевима и пругама да не говорим, знате ли шта ће да значи пруга Београд-Нови Сад-Суботица, готова до краја 2024. године, ако успемо да натерамо, опет на притисак, Кинезе да заврше пре рока. У Београду за сат и десет, а у Новом Саду за четрдесет минута. Знате ли колико ће туриста да долази овде, и из Београда и Новог Сада, а да не говорим о вези са Будимпештом.“

Како је најављено из руководства предузећа „Парк Палић“, Аква парк би следеће недеље требало да буде предат закупцу на коришћење.

Остале вести из ове категорије