Магазин Дани

Спорт

Победник „Суботичког полумаратона“ поставио још један рекорд стазе

Санда Милеуснић Николић | 28. август 2023. | 09:32 | Спорт

Победник „Суботичког полумаратона“ поставио још један рекорд стазе

Под слоганом „Трчи кроз историју“ у Суботици је одржан још један полумаратон, шести по реду, у ком је учествовало око 1.350 спортиста и рекреативаца. Трка је врелог недељног преподнева водила кроз суботичке улице, од Корзоа, преко насеља Прозивка, до Дудове шуме, па назад поред препознатљивих грађевина до Народног позоришта. Најбржи у полумаратонској дисциплини био је Београђанин Велимир Бојовић, са временом 1 сат, 14 минута и 4 секунде, док је у женској конкуренцији прва прошла старт Суботичанка Изабела Месарош за 1 сат, 31 минут и 18 секунди. Бојовићу ово није први пут да осваја „Суботички полумаратон“.

„Пре две године сам такође победио у овој трци и то је тад био рекорд стазе са 1:14,20, а овог пута сам кренуо доста паметније, мирније, па да јурим у другом делу трке, али ми је у глави исто било да оборим рекорд стазе. Услови не иду наруку тркачу сигурно, па сам доста дозирао и на крају опет ишао рекорд стазе за скоро 20 секунди, тако да сам презадовољан“ – каже победник.

„Суботички полумаратон“ је друга најмасовнија трка у Србији, одмах иза „Београдског маратона“, а почетак трке озваничио је градоначелник Стеван Бакић, који је истакао да је поносан што ће учесници трчати улицама града који је дао велики број спортских шампиона и који носи титулу „Европски град спорта“ за 2024. годину.

„Такмичари нам долазе из 21 земље и они ће бити најбољи промотери ове трке и промотери који ће причати о нашем граду и његовим лепотама. Суботица је, а и сам слоган каже „Трчи кроз историју“, богата и пребогата традицијама, а нарочито спортском традицијом. Желим свим учесницима да остваре што бољи резултат, али је битно и да сте део једне овакве манифестације, да учествујете у њој и да исписујете историју“ – поручио је Бакић.

Поред трке на 21 километар, учесницима су биле на располагању и трке на 5 и 10 километара, а снаге су одмерили и најмлађи у дечјој трци са око 600 учесника.

Остале вести из ове категорије