Магазин Дани

ЦомНетТВ мрежа

Бициклом до Морахалома, већ од следеће године

Силвиа Мартиновић | 29. октобар 2021. | 11:20 | ЦомНетТВ мрежа

Бициклом до Морахалома, већ од следеће године

До краја априла следеће године изградиће се нових 1,5 км бициклистичке стазе, и то од Хајдукова до Бачких Винограда. Инвестиција се реализује захваљујући пројекту ОПТИ-БИКЕ 2 чији је носилац град Суботица, а партнер је локална самоуправа града Томпа у Мађарској.

Нова бициклистичка стаза биће део већ постојеће стазе у Хајдукову, која води поред главног пута у правцу Бачких Винограда. Мештанима пуно значи ова инвестиција, не само из безбедносних разлога, већ и зато што верују да ће унапредити и туризам у њиховим селима.

Стаза у дужини од 1,5 км биће готова до 30. априла 2022. године, а за то време ће се и у Томпи градити нови бициклистички пут од око 500 метара. На нашој страни, градња ће почети у најкраћем могућем року, у зависности од временских прилика.

Циљ овог пројекта је оптимализација саобраћаја у пограничној зони планирањем и изградњом бициклистичких стаза, како би се што више људи определило за тај вид превоза, који је јефтин, здрав, а чува и околину.

Надлежни поручују да им је циљ да се настави изградња бициклистичких стаза: пројектна документација већ постоји, па се очекује нови конкурс који ће највероватније бити расписан почетком следеће године.

Вредност пројекта је 566 хиљада евра, од тога допринос Европске уније износи нешто више од 387 хиљада евра.

осмртницама ба мостар
Остале вести из ове категорије