Који су то нови трендови у исхрани и у породичном предузетништву и шта је то вреднија храна новог доба, биле су неке од тема предавања намењеног произвођачима, али и ученицима. Колико је праћење нових токова значајно, сведочи и то што је цело одељење смера посластичар Хемијско-технлошке школе, помно слушало предаваче, а једна од ученица другог разреда, Тијана Јановић, прича нам како се увек труди да научи нешто ново о намирницама које свакодневно користе.

Сведоци смо бројних и веома брзих промена које утичу на навике потрошача, све то прате нови трендови у исхрани, али и дистрибуцији и пласману хране. У последње време, када све више људи размишља о свом здрављу и о томе како ће се и чиме хранити, потреба за тзв. вреднијом храном све је више присутна, истиче Саво Дувњак, један од предавача.

Организатор конференције је Удружење „Равница“, на предавању се могло чути и о производњи малих количина хране животињског порекла на пољопривредним газдинствима, а све је део програма „Заједно за јединствену Европу“.