Сезона печеног кестења почела је пре пар недеља, а за литар готовог производа потребно је издвојити 800 динара. Према речима продаваца, продаја иде добро.

За љубитеље печеног кестења јесен је незамислива без ове намирнице која је, осим што је укусна, и веома здрава. Како кажу суграђани, печено кестење више купују него што га сами припремају код куће.

– Купујем, по паковање, само ако су здрави – истиче једна суграђанка, док друга додаје – Волим, купим, али не печем. Још нисам узела ове сезоне.

Дугогодишњи продавци овај специјалитет припремају на устаљеним локацијама, а један од њих је и Насер Синани који се овим послом бави дуже од три деценије. Он истиче да се ова година показала као јако добра када је реч о квалитету плода. Такође, ове године цена је повећана за 100 динара, у односу на прошлу годину.

– Што се печења тиче, кестен одређује дужину времена печења. Уколико је крупнији он се много спорије пече, а ако је ситнији онда иде брзо печење, потребно је око петнаест минута, да се лепо испече и ољушти.

Сви који воле печено кестење, у омиљеној посластици ће моћи да уживају до краја године.