Килограм свежег купуса на суботичким пијацама кошта од 80 динара, а то је у односу на прошлу годину, повишена цена. Ипак како кажу поједини продавци, за куповину навелико, цена је нешто нижа.
Киселити купус није тешко, али да ли се исплати, питали смо суграђане. Упркос цени поједини још увек не одустају од кисељења купуса, па тако га и ове године припремају, али како кажу у мањим количинама, док други купују већ готов производ.
-Не остављам, купујем смрзнути- каже једна суграђанка, док друга истиче –Мало јесам, мање него прошле године, нисам задовољна ни квалитетом, а ценом поготово.
Овогодишња цена је 80 динара, док је прошле године она била од 50 до 60, разлог томе су и неповољни временски услови за ову културу, а који су утицали на производњу, кажу продавци. Такође, не очекује се пад цене.
-Тренутно имам Браво купус, 80 динара цена на 100 кила, навише и по 70, док је за 200 килограма цена 65 динара. Купус је леп, није огребан, свеж. За кисељење навелико носе, узимају и за кућу овако по две, три главице – каже продавац на пијаци, Естика Ћуро.
На пијацама се у продаји налази и већ укисељен купус, и рибани и у главицама. Његова цена креће се од 200 динара.