Разноврсна понуда меса, воћа, поврћа, као и украса, привукла је велики број Суботичана на Млечну пијацу. Сви они који Ускрс славе у недељу, 1. априла, обављали су последње припреме и куповину уочи празника.

Млечна пијаца врвела је од купаца који су обављали куповину на Велики петак. Судећи према одговору наших суграђана који Ускрс славе по грегоријанском календару, трпезе ће бити традиционалне – кувана шунка, рен, и наравно, кувана јаја. Купује се и друго месо, као и прво сезонско поврће, млади лук и ротквице. Цене су, кажу, исте као и претходних дана.

Велика гужва владала је око тезги са јајима – цене варирају у зависности од величине. Најмања коштају 8, док је за највећа потребно издвојити 14 динара.

За оне који можда неће стићи да офарбају јаја, или, пак воле уникатна и ручно осликана, продају се већ и готова, и то не само кокошија, већ и гушчија па и од птице ему, на којима се налазе права уметничка дела израђена у различитим техникама.

Ипак, најдужи редови били су испред месара, а највише се тражи, наравно, шунка за кување, као и кобасице, кажу продавци.

Купци су тражили и тзв. цица мацу, која кошта од 50 до 150 динара, у зависности од величине, сезонско цвеће, као и рен, који стаје од 150 до 300 по тегли.