Лето се полако ближи крају, а на суботичким пијацама много је поврћа и воћа које се може искористити за спремање зимнице. Неки Суботичани су своје прве теглице зимских кулинарских специјалитета, већ одложили у оставу, а други ових дана обављају последње припреме.
Утисак продаваца је да је продаја воћа и поврћа ове сезоне слабија, иако су цене скоро непромењене у односу на прошлогодишње. Поред краставаца, за чији килограм треба издвојити од 50 до 140 динара, оно што се ових дана највише пазари је паприка. Цена црвене паприке је од 60 до 100 динара, жуте од 80 до 120 динара, шарена је око 150, док се на комад продаје за око 10 динара.
Када се помисли на зимску трпезу, неизоставан додатак је кувани парадајз. Уколико се одлучите да га правите сами, цена свежег парадајза креће се 60 до 200 динара у зависности од квалитета, врсте и величине, док се на тезгама продаваца Млечне пијаце могу наћи и они већ скувани, за по 150 до 200 динара по флаши.
Они који воле да и током зимских дана уживају у укусима воћа, али из теглица, ту су брескве и нектарине по цени од 100 динара по килораму, док су шљиве доступне за двадесет динара мање. За оне мање вичне у кухињи, има и готових џемова и пекмеза, за које из новчаника потребно издвојити од 200 динара па навише.
Искуства продаваца са Млечне пијаце су да ће се набавка воћа и поврћа у наредним данима повећати, као и да нас за две до три недеље очекује и богатија понуда већ готових зимница, попут туршија, ајвара, сокова и слатког.