Протекле суботе, свечано је отворена 9. Буткицијада и Ускршњи вашар. Присутне је поздравио Акош Ујхељи, члан Градског већа задужен за област привреде, након чега су најбољим произвођачима сухомеснатих производа уручене дипломе и пехари.
Сведоци смо убрзаног темпа живота и брзе хране које све више узима маха у свакодневној исхрани. Због тога је оваква манифестација веома значајна, када се традиционална јела, карактеристична за сеоски начин живота, стављају у центар пажње, истакао је Акош Ујхељи, члан Градског већа задужен за област привреде.
Акош Ухељи, члан ГВ задужен за област привреде: „Локална самоуправа подржава ову манифестацију, због тога што купци могу директно да купују производе од продавача и то квалитетне производе. Са друге стране, посетиоцима нудимо један туристички садржај, а са треће стране, због очувања народних обичаја, ова манифестација је јако важна, као и због сеоских традиционалних укуса.“
У оквиру манифестације, одржано је и оцењивање шунке. Прво место, у категорији бела свиња, освојио је „Месопродукт“ из Руме, док је у категорији свиња мангулица, за најбоље проглашено Удружење за узгој свиња расе мангулица Војводине, које је уједно и организатор манифестације. Буткицијада и Ускршњи вашар ће бити отворени до 13.априла, свакодневно од 8 до 20 часова.