Удружење грађана „Коноба Кујунџић“, у оквиру активности поводом Урбанових дана на Палићу, организује међународно такмичење у кувању рибље чорбе и представљање старих заната. Традиционални „Златни котлић Палића“ одржаће се сутра од 16 часова, на обали код Женског штранда. Организатори сваком такмичару обезбеђују 3 килограма рибе, дрва за ложење, сто и клупе, док је обавеза такмичара да понесу котлић, троножац, прибор за јело и све зачине које ће њихов специјалитет учинити најукуснијим. Котизација за појединце, екипе и удружења до 8 особа је 2.500 динара, а пријаве се могу извршити на број телефона 060/05-23-316 или на дан такмичења. Проглашење овогодишњег „Златног котлића Палића“ заказано је за 18.30.
Миодраг Кујунџић, организатор „Златног котлића“: „У кувању рибље чорбе, најосновније што треба да имате то је свежа риба. Што се тиче врсте рибе, најчешћа је шаран, али такмичари могу да донесу и парчад своје рибе било које врсте. Потом је битна њена припрема, да се у хладну воду ствља риба и да потом додате лук, који претходно може да се динста, да се мало скува или да се стави свеж. Не треба са њим претеривати, јер он треба да чини 10 посто чорбе. Например на 3 килограма рибе, довољне су две главице лука. После се додају зачини и паприка слатка и љута, где њихов однос треба да буде 4 према 1, тј. четири кашике слатке и једна кашика љуте паприке.“