И угоститељи су дочекали први радни дан. Од јутрос раде кафићи, ресторани, отвореног и затвореног типа, а да су Суботичани једва дочекали да седну у неки од својих омиљених локала, говоре и терасе које су од преподневних часова биле попуњене. Колико им је недостајало испијање кафе и каквог је укуса након више од месец дана, питали смо неке од њих.
Ипак седење у угоститељским објектима неће изгледати као раније. Столови су размакнути, како би се поштовала прописана удаљеност од два метра. Гости који седе напољу не морају да носе заштитну опрему, столови се након сваког дезинфикују, а на неколико места постављено је средство за дезинфекцију руку. Правила су строжија уколико желите да уђете у објекат.
Власник култне суботичке посластичарнице додаје да се прилагођавају новонасталој ситуацији, али да је најважније да су почели да раде. Запослени су у обавези да раде са маскама и рукавицама, а у наредном периоду очекују доста посла због лепог времена.
Почев од улаза, преко кухиње и столова, у гостиони Гуриновић, све је спремно за прве госте. О дезинфекцији се појачано води рачуна, а док је препорука за госте да се до уласка у ресторан маска носи, у самом објекту она није обавезна. Власник додаје да ће за сада радити само башта, али су столови и у затвореном делу спремни.
Угоститељски објекти одлуком Владе били су затворени од 22.марта.