Суботица је данас била домаћин састанка Актива професора угоститељске струке из целе државе. Наставници који школују будуће куваре, конобаре и угоститеље окупили су се како би разменили искуства у раду, али и ускладили план и прогам наставе са потребама привреде, а наш град имао је два представника. Осим домаћина, Средње економске школе која годинама уназад има образовне профиле кувар и конобар, од прошле године Хемијско-технолошка школа уписује смер посластичар.

Школа се укључила у Актив посластичара како би унапредила образовни профил који је релативно нов. Прва генерација је тек други разред, али обећава, додаје Јадранка Војнић Пурчар, координаторка практичне наставе.

За Средњу економску школу је овај скуп од изузетног значаја, јер су после дужег времена успели да скупе и угосте све професоре угоститељске струке из Србије, истиче директор Имре Зомбори. Како је дуално образовање актуелно, врло је битно ускладити план и програм са потребама привреде, у чему школа успева.

Искуства су се размењивала и у вези са условима рада која налажу епидемиолошке мере.

Многи професори сећају се и времена када је Суботица у доба бивше Југославије била центар угоститељства, а у Средњој економској школи се труде да одрже тај ниво и да наш град постане један од центара обуке угоститељских кадрова, поручује Зомбори.