Сезона остављања зимнице у пуном је јеку. Право је време за кување џемова, као и парадајза, а Суботичани које смо затекли на пијаци пазаре углавном воће, и истичу да су цене прихватљиве. 

Шарене се тезге на Млечној пијаци – понуда је разноврсна, као и цене. Домаћини и домаћицекоји остављају зимницу сада кувају џемове, парадајз, а неки су већ прешли и на печене паприке. Кажу да је укус домаће зимнице неупоредив спам куповне, као и да је када се уложи лични труд, много јефтиније.

Од воћа на тезгама преовладавају брескве, које су сада најјефтиније и могу се пазарити већ  од 40 динара по килограму, као и шљиве, које стају 50 динара. Једино су малине 400 динара. Ерика Какањ из Хајдукова каже да јој продаја иде одлично и да јој се купци из године у годину враћају, те да су цене приближно исте као прошлих сезона.

И док продавци воћа трљају руке, они који на тезгама нуде поврће продајом нису задовољни, јер готово све и даље држи цену. Парадајз је појефтинио и може се пронаћи за 60 динара, међутим, врста шљивар и даље је 100 динара. Црвена паприка је 100 динара, док су ситни краставци 60 и више.

За оне који нису вични остављању зимнице, или немају времена, на пијаци је у продаји и она коју справљају продавци. Међутим, то задовољство кошта знатно више – литра куваног парадајза је 200 динара, док је за теглу џема неопходно извојити од 300 до чак 500 динара. Ко воли, нек’ изволи.