Са хладнијим временом почела је и сезона киселог купуса и другог поврћа. Продавци кажу да се цене годинама нису мењале, па је за килограм купуса, резаног или главице, потребно издвојити 120 динара.

Понуда на пијаци полако се смењује, свеже поврће је на измаку, а замењује га оно кисело, купус и туршија.  У шаренилу тезги Млечне пијаце, Суботичани су дошли да набаве своју дозу витамина. Док неки бирају кисели купус, други се, пак, одлучују за паприке.                   

На тезги Мирослава Николића може се наћи широк асортиман киселог поврћа, а ових дана највише продаје кисели купус, у главици и резани, јер каже, сарма не ваља без доброг купуса.  Управо зато му се  бројни купци обраћају и за савет како да сами укиселе, али како нам кроз осмех открива, рецептуру чува његова жена.

Иако је продаја почела, продавци јек сезоне киселог купуса очекују у децембру, када још мало захлади и у понуди више не буде домаћег свежег поврћа. Као и сваки произвођач,  и Манда Колар чува своју рецептуру, али о њеном квалитету сведоче муштерије које се увек враћају по још, хвали се ова продавачица.

Осим купуса, у понуди је и кисела паприка која кошта 250 динара, цвекла која стаје 200, краставци за које је потребно издвојити 250, као и печена паприка чија је цена 500 динара.