Књига „Са шпореља у мајкиној кујни“ ауторке Хилде Хајнрих представљена је јуче у Библиотеци на Палићу.
Књига „Са шпореља у мајкиној кујни“ доноси приче о старим традиционалним буњевачким јелима. Нису у питању класични рецепти са одређеним мерама, већ објашњења на који начин се прави одређено јело, уз фотографије истих. Према речима посетилаца, ова књига може много помоћи свима који воле овакав начин исхране, а препоручују је и младим куварицама.
Према речима ауторке, идеја за ову књигу стара је бар деценију а можда и више, а начин припремања старих буњевачких јела, она је прикупила идући од салаша до салаша у Таванкуту, разговарајући са, како каже, старим нанама. Осим тога, књига има за циљ да сачува буњевачку традицију и обичаје, како кувања, тако и културе и говора.
Промоцију књиге употпуниле су посластице – штрудле са маком, вишњама и сиром, као и тамбурашка музика ансамбла „Хајо“.