Промоција туријске „Кобасицијаде“, која ће се ове године одржати по 35. пут, биће организована у Суботици, на централном градском тргу, у петак, 8. фебруара.
Једна од најпознатијих гастро-туристичких манифестација у Србији, „Кобасицијада“, одржаће се 35. годину за редом у Турији. Организатори позивају Суботичане у госте једнодневном промоцијом „Кобасицијаде“, током које суграђани имају прилику да купе печене, свеже и суве кобасице, које се припремају по традиционалној рецептури у овом селу надомак Србобрана, и које задовољавају истанчани укус бројних гурмана и ван граница наше земље.
Љубан Јоцић, Удружење „Кобасицијада“: „Нема велике тајне како се прави туријска кобасица. Да би она била добра, потребно је квалитетно месо, зачини и традиционална, сеоска рецептура.“
„Кобасицијаду“ у Турији, посети на десетине хиљада гостију у жељи да пробају чувене месне специјалитете који се припремају током дводневне манифестације, која ће се ове године одржати од 22. до 24. фебруара. Највећу пажњу посетилаца привлачи специјално направљена кобасица, чија дужина сваке године изнова улази у Гинисову књигу рекорда. Поред изложбеног, манифестација има и такмичарски карактер.
Љубан Јоцић, Удружење „Кобасицијада“: „Прошле године смо по први пут одржали такмичење у прављењу свеже кобасице, жеља нам је да то постане традиционално, па ће се оно одржати и ове године. Поред њега, ту је и оцењивање суве кобасице у три категорије: такмичење мештана села, такмичење учесника на нивоу Србије и такмичење за оне који живе ван граница државе. Заинтересовани за учешће у некој од категорија, могу се пријавити до 20. фебруара, на број телефона 069/220-85-80.“
Мини караван „Кобасицијаде“ стиже у Суботицу у петак, а штандови са туријским специјалитетима биће отворени већ од осам сати ујутру па до раних поподневних сати. Том приликом, као и претходних година, Народној кухињи ће бити донирано 50 килограма кобасице.