Упркос веома високим температурама, сви који су навикли да купују месо и млечне производе на пијацама могу да буду безбрижни, јер се све лако кварљиве намирнице чувају у расхладним витринама које се редовно контролишу, поручују из ЈКП „Суботичке пијаце“.

На „Зеленцу“ на Прозивци пре шест година изграђена је и посебна млечна хала, која је климатизована, што олакшава и продају и куповину. То потврђује и један од закупаца, Давор Прчић, чија породица тамо продаје пилеће месо дуже од две деценије.

Како истичу у ЈКП „Суботичке пијаце“, током лета посвећује се посебна пажња лако кварљивим намирница животињског порекла које морају да се држе у специјалним витиринама и на посебним температурама. Осим тога, више се води рачуна и о чистоћи, како би сва храна била безбедна за купце.

Из „Суботичких пијаца“ додају и да ове године није било неправилности када је у питању чување меса и млечних производа.