Уочи Ускрса по Грегоријанском календару, Млечна пијаца врвела је од купаца који обављају своју куповину за празничну трпезу. Суботичани традиционално спремају јаја и шунку, па је у складу са тим и понуда на тезгама шаролика и богата.
Испред месара ред је био највећи, купују се шунке, али и остало месо,као и кобасице. Они са којима смо причали за Ускрс ће спремити десетак јаја, мада има и оних са великим породицама који фарбају 50 јаја.
Цена јаја креће се од углавном од 10 до 14 динара,у зависности од грамаже, мада на неким тезгама има и оних ситнијих за осам динара. Продавци кажу да се цена већ пет година није мењала, а да купци за Ускрс носе најмање по 30 јаја.
За оне са мање времена да се посвете припреми трпезе и фарбању јаја, продавци имају и већ готова скувана и офарбана и то у свим бојама, а цена је 25 динара.
За шунку треба издвојити од 800 до 1000 динара, а плећке, димљене и тиролске, се могу пазарити за око 550 динара. Месари ипак највећу гужву очекују сутра, јер је викендом пијаца најпосећенија.
Рен, без кога је богата трпеза незамислива, кошта 150 динара по теглици и углавном је увозни из Мађарске. За најмлађе, који се Ускрсу највише и веселе, продавци у понуди имају чоколадна јаја и зеке, а ту су и украсна ручно фарбана јаја.