Иако готова зимница може да се купи током целе године у мегамаркетима, ипак, они који воле домаће радије се одлучују да је сами припреме. Каква је понуда, цене и потражња, проверили смо на Млечној пијаци.
Вредне домаћице увелико спремају зимницу. Тегле краставаца, паприке, пекмеза, џема али и флаше куваног парадајза, већ су на рафовима њихових остава. Ценама и понудом на пијаци, углавном су задовољни.
Сада је актуелно остављање киселих краставаца и куваног парадајза. За килограм краставаца потребно је издвојити од 40 до 120 динара, а за парадајз од 30 до 60 динара. Неретко, млађе домаћице купују и већ кувани парадајз по цени од 120 динара по литри.
Иако припремање зимнице почиње већ у данима када на тезге пристиже прво воће и поврће, оне који током хладних зимских дана воле да на трпези имају домаће гурманлуке, посао тек очекује. Септембар, односно почетак јесени је период који је најбогатији плодовима природе, па се на пијачним тезгама тек очекује богата и разноврсна понуда.