Светску недељу италијанске кухиње, која се по први пут организује у Србији, и траје од данас до недеље, 27. новембра, Италијански културни центар „Пиазза Италиа“ обележиће часом обуке на ком ће полазници бити у прилици да се упознају са припремом неких од бројних гастрономских специјалитета ове медитеранске земље, тачније са 3 јела специфична за јужну, централну и северну Италију. Час ће се одржати у петак, 25. новембра од 16 часова а заинтересовани се могу пријавити путем броја телефона 551-285.
Франческо Артисано, кувар: „Амбасада Италије у Београду, у Сава центру, током читаве недеље организује низ семинара, изложба, и дегустација италијанске кухиње. Ми у Италијанском културном центру у Суботици, овим поводом одржавамо тромесецни курс италијанске кухиње, а у петак ћемо у оквиру обуке кувати три специјалитета: паримигиана (јело слично мусаки, али без меса), рижото са печуркама и спанаћем, као и рижото са шафраном.“