Мириси месних прерађевина, мед, домаћи сир, ракија као и други производи  домаће радиности изазивају пажњу Суботичана на шеталишту код Плаве фонтане. Штандови са различитим производима, изложени су у оквиру традиционалне манифестације „Буткицијада“ која се одржава десету годину заредом.

Петер Гујаш, произвођач месних прерађевина од мангулице, започео је ову манифестацију пре више од деценије, са циљем да људе упозна са квалитетом меса и месних прерађевина од ове врсте свиње као и са њиховим предностима за људску исхрану. С годинама су увидели да су људи и даље више привржени производима од обичних свиња, које су и заступљеније у домаћем сточарству,  па су дошли на идеју да заједно са њима прошире број излагача на „Буткицијади“. Данас поред Гујаша, на манифестацији своје производе излажу и произвођачи из Баната, Срема, са Златибора али и из нашег града који су понудили  широку палету својих производа по ценама нижим у односу на месаре и супермаркете, што је утицало и на повећање посећености.

Месара „Радонић“ из Новог Милошева излаже широм наше земље, а у Суботици су први пут. Суботичанима су понудили комплетан асортиман производа, који су настали захваљујући вредним рукама мајстора из овог банатског села. Посебно су поносни на чињеницу да су сировине обезбеђене из сопственог сточног фонда, што им је омогућило да створе своју групу потрошача и позиционирају се на тржишту, упркос присуству великих месних компанија из наше земље.

Десета „Буткицијада“ почела је данас и трајаће до 29. марта.