Италијански културни центар „Пиазза Италиа“ у Суботици, организује курс италијанске кухиње, на ком ће се полазници упознати са врхунским кулинарским умећима ове медитеранске земље. Курс траје три месеца, а часови ће се одржавати једном недељно, петком у поподневном термину. Са посебностима и специјалитетима једне од најомиљенијих кухиња на свету, учеснике курса, упознаће професионални италијански кувар, Франческо Артисано. Први час обуке одржаће се у петак у 16 часова, а заинтересовани се могу пријавити на број телефона: 551-285.
Франческо Артисано, кувар: „Током тромесечног курса полазници ће научити разне технике кувања: кување у пару, прављења мени оброка, брза храна, пица, фокаче, тестенина, рижото, припрема рибе, куповина, обрада и припрема месних оброка, колачи,… Један час трајаће три до четири сата. Програм је флексибилан, можете да одаберете часове на којим ћете присуствовати у зависности од вашег интересовања за садржај програма који се тај дан одвија.“