У оквиру „Дана буњевачке културе“, протеклог викенда одржан је традиционални Етно фестивал буњевачких националних јела. Организатор манифестације је БКЦ „Бајмок“.
„Етно фестивал буњевачких националних јела“, 12. по реду, окупио је 35 излагача и преко 150 учесника. Међу њима су, осим Буњеваца, били и представници других националних заједница који су овом приликом припремали своја изворна национална јела.
Циљ Фестивала буњевачких националних јела је да се прикаже начин припремања националних јела по рецептима из давнина, да се пренесу на млађе нараштаје и сачувају од заборава, али и да се ужива у дегустацији специјалитета и да се у сласт поједу.
У умеће кувара уверио се и Владо Радуловић, из Канцеларије за људска и мањинска права Републике Србије.
Стручни жири је, као и сваке године, имао пуне руке посла, а оцењивао се изглед кувара, опремљеност и уређење штанда, аутентичност посуђа, куварских реквизита и изворност припремљених јела.