Захваљујући расхладним витринама, намирнице животињског порекла које се продају на Млечној и пијаци Зеленац, којима управља Јавно предузеће „Суботичке пијаце“, безбедне су и на високим температурама. Редовну контролу  намирница спроводи  Ветеринарски институт Суботица, поручују из овог предузећа.

На високим температурама производи од меса и млека су лако кварљиви и због тога треба водити рачуна о њиховом правилном чувању, које је незамисливо без расхладних витрина.

Да је роба на пијаци увек свежа и доброг квалитета, потврђују и многобројни задовољни купци, који редовно купују код познатих произвођача.

ЈП „Суботичке пијаце“ одржава расхладне витрине и брине о безбедности намирница током целе године, не само у току најтоплијег годишњег доба. Једном месечно Ветеринарски институт узима узорке и за сада нису забележене неправилности .

Велика посећеност пијаце и многобројни купци потврђују да је безбедно куповати намирнице животињског порекла на високим температурама, али само на тезгама са расхладним витринама. У супротном, квалитет и безбедност намирница су под знаком питања.