Најбољи млади пекар наше земље похађа трећи разред Хемијско-технолошке школе. Марјан Катанчић је на недавно одржаном републичком такмичењу однео победу.

Марјан се уписао на овај смер због својих старијих другара, они су му причали о томе како је бити пекар, а каже да му је била битна и чињеница што је зарада прилично добра. Пекари су веома тражени, а на републичком такмичењу које је одржано у Бачкој Тополи, Марјан се уверио да има места у овој струци:

- Ја сам се спремао од децембра, ето, прошле године сам кренуо да се спремам. Буквално сам се спремао тако да победим, био сам спреман за то. Била је мала та пекара у Бачкој Тополи, и по двоје нас улази, и ја сам ушао трећи. Већ кад сам ушао, знам сам да је то то, да сам победио, јер сам знао како ја радим, видео сам како други раде, видео сам конкуренцију и видео да немам никакав проблем.

Иако у плану уписа за следећу школску годину нема овог смера на српском језику, ипак, осмаци ће имати прилику да се упишу на смер посластичар – каже Јадранка Војнић Пурчар, координаторка практичне наставе.

- Посластичар, први пут на српском наставном језику, али већ до оне наредне школске године се враћамо овом образовном профилу где су наши ученици изузетни и постижу велике резултате.

Занатска занимања су изузетно дефицитарна, поготово пекар и посластичар, јако су тражени добри мајстори, па није ни чудо што све више деце изабере управо неки од ових смерова. Након завршетка средње школе, већина ђака добија посао у року од неколико месеци, кажу из ове средње стручне школе.