Иако је сезона воћа и поврћа које је идеално за припрему зимнице у пуном јеку, чини се да све мање грађана кува пекмез и парадајз или кисели краставце. Они који, пак, купују истичу да је све поскупело у односу на прошлу годину, али да је и даље јефтиније него да се купују готови производи.
На Млечној пијаци нема чега нема, али је купаца видно мање. На велико за зимницу све ређе купују, јер већина каже да пазари већ припремљене производе. Ипак, они који и даље припремају,жале се на цене, али истичу да је домаће и даље исплативије упркос поскупљењима.
Да продаја иде нешто лошије ове сезоне, потврђује и произвођач воћа Маринко Антуновић са Палића. Како каже, цене није мењао у односу на прошлу сезону иако је репроматеријал отишао горе, а род је нешто слабији. Највише продаје брескве, шљиве, док се виљамовка нешто мање тражи.
Поскупели су ове сезоне највише краставци – и корнишони и они већи, и то за чак 50 динара по килограму, што је вероватно и разлог лошије тражње, вели произвођач Јеленко Блажановић. Осим тога, година је за краставце била веома неповољна, поскупела је сама производња, појашњава Јеленко Блажановић и додаје да ће бити несташица овог поврћа, па ко хоће да кисели, нека пожури.
Што се тиче остеле понуде која је актуелна у овом периоду, летње сорте јабука стају од 50 динара па навише, шљиве се могу пронаћи од 70 до 90 динара, крушка је око 100 динара, док брескве стају од 80 до 120, мада смо пронашли и за по 50 динара по килограму, које можда нису лепе на око, али су за пекмез више него добре. Почела је и сезона црвене паприке која кошта око 100 динара, а актуелан је и парадајз који је потребно извдвојити такође око 100 динара.