Током викенда је на Бувљаку одржано друго „Гастро јутро“ у организацији АД „Тржница“ Суботица, а своје производе је представило десетак пољопривредних газдинстава.

Недељно јутро на зеленом делу Бувљака овог викенда изгледало је мало другачије – сви посетиоци су имали прилику да пробају деликатесе попут сухомеснатих и млечних производа, воћа и поврћа, а истовремено и да се упознају са пољопривредним газдинствима на којима је храна настала. Организатори напомињу да је октобар месец здраве исхране, па је тако представљена здрава храна, попут производа од мангулице и интегралне тестенине.

„Драго нам је да смо могли да у октобру организујемо наше друго „Гастро јутро“ на Бувљаку. Овом манифестацијом покушавамо да презентујемо наше дугогодишње закупце који су се овог пута потрудили да на најбољи могући начин донесу и представе своје производе“ – каже сарадница за односе са јавношћу у АД „Тржница“, Марина Човић.

Осим рановрсне понуде хране, представљени су и стари занати – производња сапуна од природних уља, те етернична уља. Повећан је и број учесника у односу на прво „Гастро јутро“, а из „Тржнице“ истичу да је то један од начина да се промовише куповина на пијаци.

„Посетиоци имају пуно питања, јер нису најбоље упознати са тим где се ови производи продају, ми их упућујемо, дајемо им визиткарте… Наравно позивамо их да долазе у што већем броју и ово је сигурно једна од бољих иницијатива да се повећа њихова продаја, јер ипак пољопривредна газдинства производе храну која је много квалитетнија у односу на ону коју можете да купите у продавницама.“

Из „Тржнице“ напомињу да су задовољни одзивом и купаца и произвођача, те да планирају да са акцијом „Гастро јутро“ наставе и у наредном периоду.