Иако јелке коштају као и лани, продаја је нешто слабија, кажу продавци. За праву јелку потребно је издвојити око 2.000 динара, ипак у зависности од врсте и величине, зависи и цена.

У многим домовима за време зимских празника, украшена јелка неизоставан је детаљ. Према традицији током зимских празника у домове се уносио прави четинар, а временом и са појавом вештачких јелки, ова традицијиа поштује се у нешто другачијем облику. У понуди су вештачке, али и праве јелке са бусеном или сечене, иако украс као такав не изостаје, питали смо суграђане шта краси њихов дом.

-Права јелка, увек права, узимам без бусена. Вештачка, није то то када уђем у кућу, мирис је важан, када уђем у кућу и осетим, то ми је остало још из детињства- каже један суграђанин, док друга суграђанка каже да користи вештачку јелку –Имам вештачку јелку, од када су деца била мала, тако је било практично због иглица и имамо је 20 година. Ове гране узимам због икебана и на гробље их носим-

Веч 13 година у Суботици пред празнике јелке продаје и власник расадника, Сретен Смиљанић, који долази са Златибора. Како каже, задовољан је продајом, а иако су цене исте као и лани, продаја барем до сада, нешто слабије иде. У понуди су саднице са кореном и без, са кореном су мало скупље, ипак продају се у подједнако. Цене зависе од врсте и величине, каже наш саговорник.

-Зависи, од малих садница до метар и тридесет висине, ако је јела или сребрна смрча креће се од 1.800 па навише и до 5.000, али то су јелке до четири метара. Купује се и једно и друго, они који имају двориште купују са кореном, па саде, док они који немају, купују сечено-

У продаји су и гране бора, јеле, а њихова цена у зависности да ли се купују појединачно или у снопу, креће се од 100 динара.