Мирис једне од омиљених јесењих посластица, ових дана шири се улицама нашег града. Љубитељи печеног кестења, добро знају места на којима га могу купити и користе сваку прилику да се засладе овом врстом орашастих плодова.
Пре неколико недеља, почела је сезона печеног кестења. Иако се ова јесења посластица може припремати и у кућној радиности, односно пећи у рерни, нашим суграђанима је, како кажу, драже да их купе на улици, али искључиво од проверено добрих продаваца. У сваком случају, јесен не могу замислити без овог коштуњавог воћа.
Да печење кестења није лако, објашњава један од продаваца, који се овим послом бави дуже од три деценије. Тајна је, додаје, у квалитетној роби, али и дугогодишњем искуству.
Иако је продаја печеног кестења опала у последњих неколико година, наш саговорник додаје, увек се нађу они који не могу да му одоле. За литар готовог производа, треба издвојити 400 динара, а љубитељи ове посластице моћи ће у ној да уживају још наредних месец дана, колико ће се продавати на улицама нашег града.