Хемијско-технолошка школа тренутно школује другу генерацију посластичара, а интересовање за овај профил дуалног образовања изузетно је велико, поготово када се у обзир узме да слично усмерење у нашем граду није постојало дужи низ година, а да су потребе привреде за посластичарима велике.
У посластичарском кабинету затекли смо вредне ученике како месе и пеку колаче, а мирис погачица и мафина од бундеве које су правили ширио се и ван зидова учионице. Једна од ученица другог разреда, Нина Боршош, прича нам како ју је љубав према слаткишима подстакла да упише баш овај смер.
Нина даље прича како је задовољна условима у којима раде и уче, а поручује и свима који желе да науче нешто занимљиво, дају машти на вољу и развијају своју креативност да одаберу посластичарство као своју професију.
Колико је добро опремељен кабинет важан да би ђаци научено у теорији могли да примене и у пракси, прича нам професорица Тережак Анита и додаје да због тренутне ситуације ученици не могу да одлазе на праксу код послодаваца, али да је без обзира на све задовољна како напредују.
Из школе поручују како у нашем граду већ дуже од петнаест година није постојао образовни профил на ком би се школовали будући посластичари, те да је већ прве године када је смер формиран интересовање што ђака, што њихових родитеља било изузетно велико. Оно што је такође добро, је да на тржишту рада постоји потреба за посластичарима.
Хемијско-технолошка школа и у наредној години уписује нову генерацију овог образовног профила, а прилику да се школују за посластичара имаће 30 осмака – будућих мајстора колача и торти који ће наставу похађати на мађарском језику.