Фанци, штрудле са маком и орасима и приснац, само су неки од специјалитета у којима су могли да уживају посетиоци 15. Етно фестивала буњевачких националних ила, који је протекле суботе одржан у Бајмоку, у оквиру манифестације „Дани буњевачке културе“. Поред Буњеваца, сваке године учествују и друге националне заједнице са својим изворним јелима, па су се тако могла пробати и она справљена вештим рукама румунских, немачких и мађарских домаћица, али и домаћина.
Због актуелне епидемиолошке ситуације, иако јубиларни, Фестивал је одржан у мањем обиму. Традиционална јела се нису кувала на лицу места, већ су представљени готови производи, а програм је употпуњен штандовима на којима су били изложени стари алати и рукотворине, као и неки од старих заната.
Председница Буњевачког националног савета, Сузана Кујунџић Остојић, захвалила се организаторима што су и у овим околностима одржали континуитет и на примерен начин обележили годишњицу.
Свим учесницима, као и вишегодишњим сарадницима, Буњевачки културни центар Бајмок је овом приликом уручио плакете захвалности за дугу и успешну сарадњу.