Обележја традиционалне српске трпезе ученици економске школе „Боса Милићевић“, путем скајпа, презентовали су својим вршњацима из Русије. За њих је ово била прилика да покажу стечено знање и вештине, као и да науче који су то гурмански специјалитети који карактеришу руску кухињу.
За постављеном трпезом у школском ресторану, са једне стране седели су директор, професори и ученици Економске школе, а са друге, на телевизијском екрану, представници руске школе из Чајковског. На столу су се нашла два најпрепознатљивија јела код Срба – сарма и пуњене сушене паприке, које је око пет сати припремало петнаестак будућих кувара.
Како би угођај у дегустацији хране био потпун, за „освежење“ су се побринули ђаци са смера конобар, који су присутне послужили црним вином.
Поред српских специјалитета, тајне кулинарства и угоститељства, представили су и ђаци из Русије, који су за ову прилику спремили нека од њихових националних јела. Огледни час, уследио је као наставак дугогодишње сарадње двеју школа.
У циљу даље размене васпитно-образовног процеса, очувања пријатељства и презентовања туристичких потенцијала нашег града, школска делегација из Чајковског, ће крајем крајем месеца боравити у нашем, где ће их током шестодневне посете угостити средње суботичке школе.