„Чваркијада“, која је четврту годину заредом одржана у МЗ „Пешачара“, и ове године је изазвала велико интересовање како такмичара, тако и посетилаца који су имали прилику да уживају у домаћим и дуван чварцима које је припремало 65 екипа.
Како се припрема чувени војвођански специјалитет од свињског меса на домаћем терену, тачније какве су „жмаре“ на буњевачки начин, посетиоцима су представили суботички учесници.
Међу најмлађим такмичарима била је мешовита екипа из Републике Српске, неколико младића из Приједора, Зворника и Братунца и једна девојка из Зрењанина. Заједничким снагама, на север Војводине, донели су укус Крајине.
Поред домаћих кулинарских вештина, своју рецептуру у прављењу чварака открио је и мултинационални тим наших јужних суседа.
Умешност у процесу стварања дуван чварака одмерило је пет екипа. Тим из Ваљева, у жељи да освоји добар пласман, ослонио се на традицију дугу око три века.
Иако по броју учесника није надмашила прошлогодишњу, четврта „Чваркијада“, остаће упамћена по сјајним екипама и великом броју задовољних посетилаца.
По речима организатора, ова манифестација из године у годину постаје препознатљив бренд, како МЗ „Пешчара“, тако и нашег града.