Чувена кобасица из Турије овог петка стигла је и у наш град. Суботичани су од раних јутарњих сати имали прилику да на манифестацији „Кобасицијада“ пробају овај месни специјалитет који се припрема по традиционалној рецептури, а гости из Турије су већ деветнаесту годину заредом поклонили 50 килограма свеже кобасице за потребе суботичке Народне кухиње.
Свеже, суве и печене кобасице из Турије привукле су многобројне Суботичане на Мали Корзо, како би се и сами уверили у чему се крије тајна кобасица које обарају Гинисов рекорд. Штандови са специјалитетима из овог села надомак Србобрана били су отворени од раних јутарњих часова, а док се неки од купаца сваке године враћају по још, неки први пут пазаре на Кобасицијади.
Караван Кобасицијаде у нашем граду је већ деветнаести пут, а из Турије поручују да су све кобасице свеже и прављене с љубављу. Продавале су се по цени од 400 динара за свеже, 600 динара за суве, док је роштиљ кобасица у кифли коштала 150 динара.
Градска организација Црвеног крста од Туријаца је примила поклон намењен за 1200 корисника суботичке Народне кухиње – 50 килограма свеже кобасице.
Централна манифестација „Кобасицијаде” одржаће се од 28. фебруара до 1. марта у Турији.